Strawberry

Strawberry

Hotellutbildning i toppklass med jobbgaranti

Säkrar kompetensbehovet

Besöksnäringen växer men samtidigt är det svårt att hitta personal med rätt kompetens och utbildning. Besöksnäringen uppskattas av flera källor som en viktig tillväxtnäring i framtiden. Strawberry behöver rekrytera 27 000 nya medarbetare fram till 2022, därav 14 000 i Sverige. Vi på Lärande och hotellkoncernen Strawberry bestämde oss för att göra något åt saken. I augusti startade vi därför en ny hotellutbildning med jobbgaranti på Realgymnasiet i Stockholm. Redan höst 2019 kom den även till Realgymnasiet i Lund och i Göteborg. Med start 2020 finns också utbildningen i Linköping. Petter Stordalen vädjade direkt till eleverna på utbildningens invigning.

Jag behöver er. Branschen behöver er. Vi är redan efter er första skoldag beredda att garantera er jobb efter fullföljd utbildning.

Några röster från hotellen

– Hela branschen skriker efter kompetens och för oss är det självklart att agera och göra något aktivt åt problemet. Vi har fått många fler sökande till utbildningen än vad vi vågat drömma om och en betydligt större andel sökande än genomsnittet till hotell- och turismprogrammet.

Ann Ekengren
Senior Vice President People & Culture på Strawberry


– Vi är otroligt stolta och glada att vi fått möjligheten att vara med och starta upp denna hotellutbildning här på Quality Hotel View. Besöksnäringen växer för varje år och är därför i behov av driven och kompetent personal som brinner för branschen. Vi ser verkligen fram emot att få välkomna de första eleverna till tre händelserika och givande år tillsammans med oss här i Hyllie.

Jenny Pieplow Benestam
Hotelldirektör på Quality Hotel View


– Vi vill vara med och inspirera våra ungdomar till att arbeta på hotell. Det är en strålande framtid med alla möjligheter till att utvecklas. Vår nya VD började en gång i receptionen på ett hotell. Arbete kan vi garantera om du gillar service och sprida glädje.

Maria Vallin
Passion Manager/HR på Clarion Hotel Post


"Tillsammans med Realgymnasiet startar vi nu en lärlingsutbildning som har målsättningen att bli landets främsta hotellutbildning."