Tillbaka till nyheter
8 oktober 2020 15:03

Realgymnasiet startar ny skola i Växjö

Nu startar utbildningsföretaget Lärande i Sverige som driver Realgymnasiet en ny gymnasieskola i centrala Växjö till hösten 2021. Skolan kommer att erbjuda inriktningar inom Naturbruksprogrammet vilka är Djurvård, Hästhållning och Naturturism. Inom dessa kan eleven fördjupa sig inom Hund, Sällskapsdjur & Djursjukvård, Ridning, Natur & Äventyr.

Realgymnasiet startar ny skola i Växjö

-Vi fortsätter att växa och det känns helt fantastiskt att vi nu fått möjlighet att starta en skola i Växjö. För oss är det en ära att få vara med och ge ungdomar i regionen ännu bättre förutsättningar för att nå de mål de har för framtiden, vare sig det är i arbetslivet eller i vidare studier på universitet och högskola, säger Patrik Wigelius, etableringschef för Lärande i Sverige.

Lärande i Sverige är Sveriges största aktör inom Naturbruksutbildningar och driver gymnasieskolor från norr till söder runt om i Sverige. Alla utbildningar ger högskolebehörighet med möjlighet till utökad behörighet inom Samhäll och Naturvetenskap. De genomförs i nära samarbete med branschen vilket ger eleven goda förutsättningar till anställning efter examen eftersom de får de kunskaper och färdigheter som efterfrågas.

-Våra utbildningar bygger på verkliga, uttalade behov i svenska tillväxtbranscher vilket ger eleverna en stor fördel när de efter examen ska ut i arbetslivet eller studera vidare. Utifrån våra elevers personliga intressen, våra lärares engagemang och tro på varje elevs förmåga skapar vi goda förutsättningar för lärande. Allt detta vill vi ta med oss till Växjö, avslutar Patrik.