Tillbaka till nyheter
9 oktober 2020 15:04

Realgymnasiet startar i Borlänge

Utbildningsföretaget Lärande i Sverige som driver Realgymnasiet startar en ny gymnasieskola i Borlänge med start hösten 2021. Därmed ökar utbudet av både högskole- och yrkesförberedande utbildningar för elever vid valet av gymnasieskola i kommunen.

Realgymnasiet startar i Borlänge

Skolan kommer att ligga i centrala Borlänge och startar inriktningar inom Naturbruksprogrammet vilka är Djurvård, Hästhållning och Naturturism. Inom dessa kan eleven fördjupa sig inom;

  • Hund
  • Sällskapsdjur & Djursjukvård
  • Ridning
  • Natur & Äventyr

-Vi är väldigt glada över att få möjlighet att starta upp en gymnasieskola i Borlänge. Vi ser fram emot att välkomna fler elever som vill studera hos oss och ny personal som vill vara med i vårt växande team, säger Patrik Wigelius, etableringschef för Lärande i Sverige.

Lärande i Sverige är Sveriges största aktör inom Naturbruksutbildningar och driver gymnasieskolor från norr till söder runt om i Sverige. Alla utbildningar ger högskolebehörighet med möjlighet till utökad behörighet inom Samhäll och Naturvetenskap. Alla våra utbildningar genomförs i nära samarbete med branschen vilket ger eleven goda förutsättningar till anställning efter examen eftersom de får de kunskaper och färdigheter som efterfrågas.


- Min förhoppning är att Realgymnasiet i Borlänge ska bli en skola där vi utifrån våra elevers personliga intressen, våra lärares engagemang och tro på varje elevs förmåga, ger våra elever möjlighet att utveckla sin fulla potential och nå sina mål, avslutar Patrik.