Tillbaka till nyheter
5 oktober 2020 15:01

Lärande Partner lanserar unik utbildning tillsammans med Zoobranschens Riksförbund

I höst lanserar Lärande Partner i samarbete med Zoobranschens Riksförbund (ZOORF) utbildningen Kanin & Gnagare digitalt. Kursen riktar sig främst till de som arbetar med zoohandel men även till lärare som undervisar i kursen Zoohandelsutbildning – handel med levande djur och sällskapsdjurskurser. Deltagare kan gå kursen var de än befinner sig, göra den i sin egen takt och på den tid som passar.

Lärande Partner lanserar unik utbildning tillsammans med Zoobranschens Riksförbund

-Kursen blir mer lättillgänglig och individanpassad då den kan göras i egen takt. Vi tror att kunskaper befästs starkare om de inte behöver matas in under ett lärtillfälle, säger Anneli Larsson, vd på Lärande Partner.

I den digitala kursen finns inspelade föreläsningar, övningsuppgifter, quiz och filmer varvat med text. Den som vill kan även få texten uppläst. Innehållet är reglerat av de krav Jordbruksverket ställer. När deltagare genomfört kursen och fått examinationen godkänd erhåller kursdeltagaren ett diplom.

-Kursen passar vem som helst, men för de som vill jobba med handel med kaniner och gnagare är den obligatorisk.Den passar även utmärkt för exempelvis zoohandelspersonal som jobbar med försäljning av produkter till djurlärare inom naturbruk som håller sällskapsdjur- och zoohandelskurser, djursjukvårdspersonal och uppfödare. Om man skulle vilja uppdatera sina kunskaper inom ämnet så är även detta rätt plats att göra det på, säger Hanna Casell, utbildningsadministratör på Lärande Partner.

-Det känns fantastiskt roligt att nu även kunna erbjuda utbildningen Kanin & Gnagare på en modern och pedagogisk utbildningsplattform tillsammans med Lärande Partner. Vi ser fram emot kommande projekt tillsammans, säger Cecilia Dannborg Wilson, Styrelseordförande på ZOORF.