Tillbaka till nyheter
15 september 2021 09:09

Realgymnasiet fortsätter att växa; startar ny gymnasieskola i Sundbyberg

Nu startar utbildningsföretaget Lärande i Sverige som driver Realgymnasiet ännu en gymnasieskola, denna gång i Sundbyberg med start hösten 2022. Skolan kommer att ligga i de centrala delarna av Sundbyberg och kommer att erbjuda utbildningar inom Naturbruksprogrammet med inriktningar Djurvård, Hästhållning och Naturturism.

Realgymnasiet fortsätter att växa; startar ny gymnasieskola i Sundbyberg

-Det känns helt fantastiskt att starta upp en ny gymnasieskola i Sundbyberg. Vi är på en väldigt spännande tillväxtresa just nu. I Sundbyberg kommer vi att erbjuda utbildningar inom flera områden och branscher som växer. Vi har sett att en väldigt stor andel av våra elever jobbar eller studerar inom ett halvår efter examen och jag skulle säga att nyckeln till vår framgång är nära samarbeten med ledande aktörer inom olika branscher vilket gör att våra elever blir attraktiva att anställa, säger Patrik Wigelius, etableringschef för Lärande i Sverige.

- Våra utbildningar bygger på verkliga, uttalade behov i svenska tillväxtbranscher vilket ger eleverna en stor fördel när de efter examen ska ut i arbetslivet eller studera vidare. Detta tillsammans med möjlighet till behörighet för högskola och universitet gör att våra elever i regionen får bra förutsättningar att nå dit de vill i framtiden fortsätter Patrik.

Lärande i Sverige driver nu 20 gymnasieskolor runt om i Sverige. Alla utbildningar ger möjlighet till grundläggande och särskild högskolebehörighet och genomförs i nära samarbete med branschen. Samarbetena finns både nationellt och lokalt på orten.

-Nu ser vi verkligen fram emot att ta emot våra nya elever och personal på skolan nästa höst, avslutar Patrik.