Tillbaka till nyheter
8 september 2021 08:17

Anders från Skapaskolan nominerad till Guldäpplet 2021

Med mycket glädje och stolthet säger vi grattis till ännu en pedagog från Lärande som blivit nominerad till Guldäpplet 2021! Anders, förstelärare i IKT (informations- och kommunikationsteknik) och lärare i Matematik, NO och Teknik på Skapaskolan i Huddinge har nominerats till det prestigefyllda priset av sin kollega Maria. - Jag är tacksam och glad över att mitt arbete uppskattas och det är en ära att vara nominerad tillsammans med så många andra grymma pedagoger, säger Anders.

Anders från Skapaskolan nominerad till Guldäpplet 2021

Med mycket glädje och stolthet säger vi grattis till ännu en pedagog från Lärande som blivit nominerad till Guldäpplet 2021! Anders, förstelärare i IKT (informations- och kommunikationsteknik) och lärare i Matematik, NO och Teknik på Skapaskolan i Huddinge har nominerats till det prestigefyllda priset av sin kollega Maria. - Jag är tacksam och glad över att mitt arbete uppskattas och det är en ära att vara nominerad tillsammans med så många andra grymma pedagoger, säger Anders. 

Guldäpplet är ett pris för lärare som arbetar för att förnya lärandet med digitala stöd, driver pedagogisk utveckling med egna elever och är aktiv i kollegialt samarbete och inspirerar elever och kollegor.

I år har Anders bland annat drivit klassprojektet #jeansforafrica (jeansforafrica.com). I detta projekt samlar eleverna in begagnade jeans som de sedan säljer. Pengarna går till WaterAid och deras arbete med att borra brunnar.

- Jag nominerar Anders för att han på ett kreativt och innovativt sätt förnyar och berikar undervisningen genom digitala verktyg och nytänkande idéer. Anders har en fantastisk elevsyn och ser till att elevdelaktighet genomsyrar alla skolans dagar! Han är otroligt värd detta pris, säger Maria, förstelärare i värdeskapande lärande, mentor i årskurs 9.
 
Bland de nominerade utser juryn, bestående av tidigare pristagare och partners, tre finalister som presenteras den 28 september. Prisutdelningen kommer att ske i samband med firandet av Guldäpplets 20-årsjubileum, på Guldäpplets dag, i Stockholm den 28 oktober.