Tillbaka till nyheter
31 oktober 2018 08:40

Här startar Realgymnasiet i Trollhättan

Nästa höst startar Realgymnasiet i Trollhättan. Nu är det fastställt att den nya skolan kommer att ligga på Lasarettsvägen 9, i fastigheten ”Läkaren 1” som ligger i de centrala delarna av Trollhättan. Realgymnasiet kommer att erbjuda utbildningar inom Naturbruksprogrammet med inriktning Hund, Häst, Djurvård och Natur och Äventyr.

Här startar Realgymnasiet i Trollhättan

Lokalerna hyrs av fastighetsägaren Kungsleden och kommer att renoveras och anpassas för Realgymnasiets specifika verksamhet. Fastigheten har redan ett utbildningsfokus och har andra hyresgäster inom utbildningsverksamhet.

-Vi är mycket glada över att vår befintliga hyresgäst, Lärande i Sverige, som driver Realgymnasiet har valt att starta upp en ny skola i vår centrala fastighet i Trollhättan. Vi ser fram emot att välkomna alla elever nästa höst, säger Ulrica Sjöswärd, Fastighetschef i Göteborg och Malmö.

-Det är väldigt viktigt för oss att vi har en lokal som ligger centralt, är modern och anpassad specifikt för vår gymnasieverksamhet. Därför är vi väldigt nöjda med att Kungsleden kunnat möta oss i detta, säger Patrik Wigelius, gymnasiechef för Realgymnasiet.