Tillbaka till nyheter
12 oktober 2018 14:30

Realgymnasiets nya hotellutbildning kommer till Lund och Göteborg

Nu kan de ungdomar som börjar gymnasiet i Lund och Göteborg nästa höst söka till Realgymnasiets nya hotellutbildning som görs tillsammans med Petter Stordalens Nordic Choice Hotels.

Realgymnasiets nya hotellutbildning kommer till Lund och Göteborg

Nu kan de ungdomar som börjar gymnasiet i Lund och Göteborg nästa höst söka till Realgymnasiets nya hotellutbildning som görs tillsammans med Petter Stordalens Nordic Choice Hotels. Besöksnäringen växer men samtidigt är det svårt att hitta personal med rätt kompetens och utbildning. Lärande i Sverige, som driver Realgymnasiet, och hotellkoncernen Nordic Choice Hotels bestämde sig för att göra något åt saken. I augusti startade de därför en ny hotellutbildning med jobbgaranti på Realgymnasiet i Stockholm. Nu kommer den även till Realgymnasiet i Lund och i Göteborg.

-Det känns jätteroligt att vi kan erbjuda våra elever i Lund denna fantastiska utbildning. Jag är stolt över att vara del av en skola som samarbetar med de främsta i branschen. Att vi kan bidra till den kompetensutveckling som efterfrågas och även erbjuda våra elever en utbildning som resulterar i jobb och högskolebehörighet känns väldigt bra, säger Martina Lindvall, rektor på Realgymnasiet i Lund.

Utbildningen är en lärlingsutbildning där alla elever dessutom får högskolebehörighet. Eleverna genomför hotellutbildningen på Realgymnasiet i Lund och på Realgymnasiet i Göteborg och även som lärling på Quality Hotel View i Malmö samt Clarion Hotel Post i Göteborg. I slutet av utbildningen kan eleven rikta sina studier mot önskad inriktning inom hotellbranschen. De garanteras även anställning på något av de hotellen som finns inom Nordic Choice Hotels.

Carina Ljung, rektor på Realgymnasiet i Göteborg, är även hon väldigt glad över utbildningen som kommer till hennes skola.

-Det känns helt fantastiskt att vi får möjligheten att erbjuda denna kvalitativa och unika utbildning som dessutom ger våra elever en jobbgaranti på minst sex månader.

De lokala samarbetshotellen ser fram emot samarbetet med Realgymnasiet och uttrycker ett stort behov av rekrytering i framtiden.

-Vi är otroligt stolta och glada att vi fått möjligheten att vara med och starta upp denna hotellutbildning här på Quality Hotel View. Besöksnäringen växer för varje år och är därför i behov av driven och kompetent personal som brinner för branschen. Vi ser verkligen fram emot att få välkomna de första eleverna till tre händelserika och givande år tillsammans med oss här i Hyllie, säger Jenny Pieplow Benestam, hotelldirektör på Quality Hotel View.

-Vi vill vara med och inspirera våra ungdomar till att arbeta på hotell. Det är en strålande framtid med alla möjligheter till att utvecklas. Vår nya VD började en gång i receptionen på ett hotell. Arbete kan vi garantera om du gillar service och sprida glädje. Nordic Choice Hotels öppnar tre stora hotell i Göteborg inom en snar framtid, säger Maria Vallin, Passion Manager/HR på Clarion Hotel Post.