Martina Lindvall

Martina Lindvall

Rektor, Realgymnasiet i Lund

Hej Martina! Vilken roll har du och hur kan en arbetsdag kan se ut?
Som rektor har jag ett brett uppdrag och ingen arbetsdag är egentligen den andra lik. Men ofta består en dag av flera möten med människor i någon form, både i formella och informella samtal.

Varför jobbar du på just Lärande?
Det är egentligen den berömda slumpen som gjorde att jag hamnade på Lärande. Jag kände inte till företaget innan jag började här, men mitt första intryck gav mig en känsla av trivsel och den har bestått. För mig ger Lärande mig möjlighet att vara med och påverka framtidens utbildning.

Vad har du lärt dig i jobbet?
Att människor är komplexa men så himla fantastiska!

Vad är ditt bästa minne hittills?
Oj, det finns många fina händelser att minnas. Men jag minns särskilt ett elevtal på en avslutningslunch för studenter som berörde det viktigaste jag vet, att vi som skola kan göra livet bättre ur så många perspektiv. Eleven hade haft det tufft på många plan, men tackade skolan och sina klasskamrater för allt stöd på ett mycket rörande sätt.

Vilka är de största utmaningarna i ditt jobb?
Att räcka till men också att prioritera sig själv lite mer ibland kanske.

Vad är du stolt över att ha bidragit till?
Att vår skola har vänt ett lite mindre bra rykte till att bli en skola många fler söker sig aktivt till. Vi har ökat vårt elevantal med drygt 35 procent till det här läsåret, vilket är jättekul förstås och ett kvitto på att vi gör något bra.

Hur skulle du beskriva kulturen på Lärande?
Lärande har en kultur där alla kan och får vara med att påverka. Det är en rörlig organisation där medarbetare måste klara av att vara flexibla, men samtidigt får möjlighet att vara med och utforma framtidens skola.

Vad är det roligaste i din roll?
Jag gillar att jag får jobba med skola och med människors lärande varje dag och att jag kan påverka i både stora och små frågor. Att varje dag kunna göra skillnad för andra människor, att se både medarbetare och elever trivas och utvecklas, det ligger mig verkligen varmt om hjärtat.

Vill du också jobba med oss?

Prenumerera på våra lediga tjänster som ex. idrottslärare eller visa aktuella jobbannonser.

"Jag gillar att jag får jobba med skola och med människors lärande"