Johan Emilas

Johan Emilas

Kvalitetschef & skolchef, Lärande i Sverige

Berätta vilken roll har och hur en arbetsdag kan se ut?
Jag jobbar som Kvalitetschef tillika Skolchef. Skolchef är ett uppdrag som jag fått delegerat från huvudmannen, där jag ska se till att vi följer de olika lagar och förordningar som styr skolans verksamhet. Kvalitetschef är ett mer strategiskt uppdrag där jag ansvarar för strukturer och uppföljning inom ramen för vårt systematiska kvalitetsarbete.

Det fina med att jobba inom skolan är att varje läsår innebär nya möjligheter att utvecklas – att lära av sina erfarenheter för att göra det lite bättre varje gång.

Varför jobbar du på just Lärande?
Jag trivs! Mina båda uppdrag kompletterar varandra och jag tycker om att ha många bollar i luften. Att jobba på Lärande handlar för mig om att acceptera, och bidra till, att verksamheten och organisationen aldrig står stilla.

Vad har du lärt dig i jobbet?
Jag tycker att jag lär mig hela tiden. Ett område är att samarbeta inom ramen för olika projekt och fått förmånen att uppdatera mig själv utifrån aktuella rön inom svensk och internationell skolforskning.

Vad är ditt bästa minne hittills?
Mina egna introdagar.

Vilka är de största utmaningarna i ditt jobb?
 
Att hinna med och att prioritera rätt bland allt som behöver göras och allt som är roligt.

Vad är du stolt över att ha bidragit till?
Strukturen kring vårt systematiska kvalitetsarbete och hur det är byggt i vårt strategiska planeringsverktyg. Jag hoppas att det hjälper våra skolledare att hålla sig på ”rätt kurs” och att det ska vara ett bra stöd i deras lokala verksamhetsutveckling.

Hur skulle du beskriva kulturen på Lärande?
Det är en öppen, trevlig och ung kultur med höga förväntningar och snabbt tempo. Kulturen är starkt framåtlutad, och ibland tror man nästan att man ska stå på näsan.

Vad är det roligaste i din roll?
Att jag får lära mig nya saker tillsammans med andra varje dag och att jag känner mening i det jag gör – att bidra till att förbättra kvaliteten i våra verksamheter för högre måluppfyllelse för våra elever. Att jag får ha eleven i centrum i allt jag gör!

Vill du också jobba med oss?

Prenumerera på våra lediga tjänster som ex. idrottslärare eller visa aktuella jobbannonser.

”Vi har en öppen, trevlig och ung kultur med höga förväntningar och snabbt tempo”