Anna  Hellström

Anna Hellström

Rektor, Realgymnasiet Malmö

Hej Anna! Vilken roll har du på Lärande?
Jag är rektor på Realgymnasiet i Malmö.

Hur kan en arbetsdag se ut?
Att ha uppdraget och rollen som rektor skapar dagar då man inte vet vad man ska göra innan dagen är slut. Ibland är dagarna förutsägbara med planerade aktiviteter och ibland tar oplanerade ärenden helt över dagen. Ingen dag är den andra lik.

Varför jobbar du på just Lärande?
Jag sökte till Lärande när Realgymnasiet startade i Malmö. Jag jobbade som lärare i engelska och svenska. För mig var Realgymnasiet det klockrena valet. Jag sökte mig inte bort från en tidigare tjänst utan sökte specifikt till denna arbetsplats. Företaget ger unika möjligheter och det är kul att utvecklas i sin yrkesprofession men även att se företaget utvecklas.

Vad har du lärt dig i jobbet?
Bredden i yrket har lärt mig att vara ödmjuk och lyhörd inför allas våra uppdrag och allas våra livspussel. Vi alla verkar för att eleven ska få en grym skolgång och allas roller och perspektiv är nödvändiga för detta.

Vad är ditt bästa minne hittills?
Här finns fantastiskt många, men att se elever resa utomlands på sin APL och komma hem och genomgått en sådan enorm personlig utveckling och resa som blir synlig likväl som att se elever flygfärdiga efter sin tid hos oss. Det ger lite gåshud när man tänker på det och när man vinkar av studenterna på flaket. Sen är det att se på skolan, från 2009 att vara en klass och nu med dubbla klasser i alla årskurser. Kul att få ha varit med att bygga skola och nu får vara med att utveckla den ännu mer.

Vad är du stolt över att ha bidragit till?
Jag är stolt över att ha bidragit till vårt internationella arbete som nu tar vidare fart och att ge skolan i Malmö förutsättningar att hitta flow och börja driva utveckling än mer systematiskt.

Hur skulle du beskriva kulturen på Lärande?
Att jobba på Lärande innebär att det alltid finns någon att vända sig till. I allt från smått till stort. Oavsett om det är av administrativ eller pedagogisk karaktär eller exempelvis kopplat till arbetsmiljö eller andra frågor som behöver hanteras. Närheten till samarbete och den trygghet för utveckling det skapar tycker jag är framträdande.

Vad är roligast?
Roligast är nog detsamma som utmaningen men också att få arbeta med alla kollegor och elever på plats i Malmö, vilket gör min vardag helt fantastisk. Att få arbeta för en väl fungerande skola med så mycket kompetenta människor i Malmö och på andra skolor och på huvudkontoret gör att även utmaningar kan ge energi. Att utveckla och skapa en bra utbildning tillsammans med andra är roligast.

Vill du också jobba med oss?

Prenumerera på våra lediga tjänster som ex. idrottslärare eller visa aktuella jobbannonser.

"Min vardag är fantastisk!"