Tillbaka till nyheter
19 januari 2021 09:22

Vetabolaget gör lärandet tillgängligt i digitaliserad kurs tillsammans med Lärande Partner

Under dryga 40 år har Vetabolaget anordnat kurser, praktiska och teoretiska, för alla yrkeskategorier inom djursjukvård. Nu digitaliseras utbildningsmaterialet vilket är stilbildande i branschen. En av de återkommande kurserna i Vetabolagets portfölj är Grundkurs i Läkemedelshantering som nu blir digital genom ett samarbete med Lärande Partner, en del av utbildningskoncernen Lärande.

Vetabolaget gör lärandet tillgängligt i digitaliserad kurs tillsammans med Lärande Partner

-Vårt samarbete med Lärande Partner och vår nya utbildningsform gör att vi nu tar ett gigantiskt kliv in i den digitala världen, säger Annica Avelin, vd på Vetabolaget.

För både bransch och gymnasieskola
Kursen riktar sig till Djurvårdare inom djursjukvården och gymnasiet. Just nu tillgängliggörs den till elever på Realgymnasiet som utbildar ungdomar inom området. Under fem års tid har Realgymnasier över hela landet använt kursmaterialet och nu kliver de över till den digitala utbildningsmiljön. Elever testar materialet i skrivande stund.

-Vi ser Grundkurs i läkemedelshantering som en viktig del i våra gymnasieelevers utbildning, säger Mathias Nordbladh, programansvarig på Realgymnasiet.

Tillgänglighet
I de digitala kurserna finns inspelade föreläsningar, quiz och filmer varvat med text och övningsuppgifter. Det är en fantastisk möjlighet för deltagarna att gå kursen var de än befinner sig och på den tid som passar. Den som vill kan även få texten uppläst. Anette Graf, Vetabolaget har tillsammans med Nina Sparén, Realgymnasiet varit ansvariga för innehållet och framtagandet av denna nya digitala utbildningsform som kallas blended learning.

Obligatoriskt för branschen
Vetabolaget är en av Sveriges främsta kursanordnare för fortbildning av veterinärer och övrig djursjukvårdspersonal. Grundkurs i läkemedelshantering är ett krav från Jordbruksverket för att få arbeta kliniskt som djurvårdare på nivå 2. Elever får redan under gymnasietiden en utbildning som rustar dem för att kliva rakt ut i yrkeslivet efter avslutad gymnasieexamen.