Tillbaka till nyheter
19 januari 2021 11:44

Nöjda elever är vår yttersta framgång

Resultaten i ProMeister Solutions årliga nöjdhetsundersökning har kommit. Glädjande siffror som vi gärna delar med oss av. Våra fordonselever på Realgymnasiet, som genomför den praktiska delen av sin undervisning under ledning av ProMeister Solutions, visar stor nöjdhet kring upplevelsen att man utvecklas och får ta ansvar under sin praktik.

Nöjda elever är vår yttersta framgång

100% av eleverna tycker att handledare och mekaniker inom utbildningen har hög teknisk kompetensoch mer än 50% har fått jobberbjudanden redan under studietiden. På någon ort är den siffran till och med ännu högre. ProMeister erbjuder en 6-månaders provanställning till alla de som klarar sin gymnasieexamen så det finns optimala förutsättningar för jobb i en teknisk framtidsbransch med andra ord.  

– Det är vårt yttersta uppdrag. Att erbjuda utbildningar som utvecklar kompetenser och förmågor som behövs i vårt samhälle. Vi tror att det bästa sättet att göra det på är när eleverna får lära sig av de bästa inom branschen. Att de är nöjda och redan under skoltiden får jobberbjudanden är ett fint tecken på att vi gör rätt, säger Anneli Larsson VD på Lärande Partner. 

På frågan om vad det bästa med utbildningen är svarar en anonym elev så här: 

– Jag tror det är allt engagemang från handledaren och läraren, dom arbetar helhjärtat för att vi ska bli så kunniga mekaniker som möjligt. Stort plus är att vi har väldigt mycket praktik under de här åren vilket jag tror kommer utveckla oss bättre än andra. 

Hela rapporten visar glädjande siffror i frågorna som handlar om allt från kompetens hos lärarna, fordonsteknik, arbetsmiljö och generella frågor om utbildningen. Det är eleverna i Lund, Stockholm och Örebro som har svarat på frågorna. Till hösten 2021 erbjuds utbildningen även i Göteborg där Realgymnasiet har funnits sedan 2008. 

ProMeister Fordon på Realgymnasiet