Tillbaka till nyheter
27 september 2021 09:10

Lyckad lansering av unik digital satsning utvecklad av Lärande Partner och Vetabolaget

Tidigare i år lanserade Lärande Partner och Vetabolaget en unik digital satsning kopplat till utbildningsmaterialet ”Grundkurs i läkemedelshantering”. En undersökning visar att elever från Realgymnasiet och deltagare från djurvårdsbranschen är väldigt nöjda med kursen och vill verkligen rekommendera kursen vidare.

Lyckad lansering av unik digital satsning utvecklad av Lärande Partner och Vetabolaget

- Att så många är nöjda och tycker att den digitala kursen motsvarar förväntningarna visar att vårt arbete att tillgängliggöra vårt utbildningsutbud på en modern plattform var väldigt lyckat, säger Annica Avelin, vd för Vetabolaget.


I de digitala kurserna har deltagare tagit del av inspelade föreläsningar, quiz samt filmer varvat med text och övningsuppgifter. Det har gett deltagarna en unik möjlighet att gå kursen var de än befinner sig och på den tid som passar dem. För den som vill och så önskar kan man även få texten uppläst.


Den övervägande majoriteten av deltagarna känner att föreläsningarna och filmerna har varit pedagogiska och givande. Farmakologi, de tillhörande testerna samt quiz och filmer var populära delar av kursen. Eleverna uppskattade även de praktiska momenten.


På frågan ifall kursdeltagare från djurvårdsbranschen skulle rekommendera kursen för andra, gavs betyget 5,9 på en sexgradig skala. Motsvarande betyg från deltagande gymnasieelever var 5,2.


-Det känns väldigt roligt att vi fått så bra feedback. Det visar att vi har träffat helt rätt i användarupplevelsen, säger Anneli Larsson, vd för Lärande Partner, som drivit utvecklingen av den digitala plattformen tillsammans med Vetabolaget.


Hela rapporten visar glädjande siffror i frågorna som handlar om allt från utformningen av den digitala kursen, innehållet i kursen till hur elever och deltagare fått tillfälle att befästa sina kunskaper.


Elever på Naturbruksprogrammet med inriktning Djurvård på Realgymnasiet och kursdeltagare från djurvårdsbranschen har svarat på frågorna.