Tillbaka till nyheter
2 oktober 2018 11:20

”Allt handlar om att göra skillnad när man fått förmånen att jobba med skola.”

Så sade Jan Vikström, ägare och grundare av Lärande i Sverige, som igår invigde en ny hotellutbildning som görs tillsammans med Nordic Choice Hotel på Realgymnasiet i Stockholm. Ett hundratal gäster fanns på plats på Quality Hotel Globe där Petter Stordalen öppnade med ett inspirerande tal till de elever som påbörjat utbildningen. Eleverna ställde frågor till både Petter och Jan om ledarskap och om utbildningen.

”Allt handlar om att göra skillnad  när man fått förmånen att jobba med skola.”

-Nu är vi igång med hotellutbildningen och det känns helt fantastiskt! Allt handlar om att göra skillnad när man fått förmånen att jobba med skola och vi ska föra skola framåt. Hotell är en växande bransch och här ska vi bidra med att förbereda våra elever på bästa sätt för en karriär inom branschen. Vi delar värderingar med Nordic Choice om hur vi ska ta ansvar för den generation som kommer. Att kunna mötas i det är helt fenomenalt, säger Jan Vikström, ägare och grundare av Lärande i Sverige.  

Ambitionerna för utbildningen är stora men för att säkerställa högsta kvalité från start så börjar man i mindre skala med 20 elever. Den praktiska delen av utbildningen kommer att vara förlagd till Quality Hotel Globe. Ambitionen är att samarbetet med Nordic Choice Hotels ska växa och att hotellutbildningen ska bli en del av Realgymnasiets standardutbud på alla gymnasieskolor.

-Jag ser verkligen fram emot att gå den här utbildningen. Jag brinner för människor och ser fram emot att lära mig mer om service och språk. Service kommer jag att ha nytta av i vilket yrke jag än väljer i framtiden, säger Malin Söderman, elev på hotellutbildningen.

Besöksnäringen uppskattas av flera källor som en viktig tillväxtnäring i framtiden.
 Nordic Choice Hotels behöver rekrytera 27 000 nya medarbetare fram till 2022, därav 14 000 i Sverige. Petter Stordalen vädjade direkt till eleverna på utbildningen.

- Jag behöver er. Branschen behöver er. Vi är redan efter er första skoldag beredda att garantera er jobb efter fullföljd utbildning. Ni går en ljus framtid till mötes. Möjligheterna är många. Den utbildning ni valt kan ta er långt, om ni vill.