Adam Aldhagen

Adam Aldhagen

Pedagogisk utvecklare, Lärande förskolor och grundskolor

Varför jobbar du på just Lärande?
Jag har jobbat 10 år på Lärande snart. Det har jag nästan svårt att greppa. Jag började som svensklärare och mentor på högstadiet när Erlaskolan just hade startat upp. Sedan första arbetsdagen har jag uppskattat drivet hos medarbetare och i företaget. Jag känner fortfarande att man vill något mer än att ”bara” bedriva skola hos oss. Omvärldsbevakningen och den utveckling som sker gör att något alltid är på gång i företaget, det är både intressant och roligt att jobba med. Jag känner mig inkluderad och att man kan göra skillnad.

Vad har du lärt dig i jobbet?
Massor. Ibland tänker jag på hur häftigt det skulle vara att resa bakåt i tiden och få möjlighet att tillämpa de kunskaper och färdigheter jag lärt mig på Lärande på mina tidigare arbetsplatser. Mitt lugn har jag haft från början sedan jag kom till Lärande, det har för mig varit en styrka att falla tillbaka på. Här har jag fått vara med på en resa där skolan och organisationen vuxit så det knakat. Jag har fått bredare perspektiv och fått lära mig saker i nya sammanhang, i olika roller och vuxit med ansvaret det fört med sig. Jag har byggt på min kompetens på många plan, som lärare och som medlem i team på olika nivåer. Den senaste tiden har jag fått sätta mig in i skolledarrollen vilket är väldigt kul.

Vad är ditt bästa minne hittills?
Svårt att plocka ut något enskilt att lyfta upp. Gemenskapen och glädjen när vi kommit samman, både personal och elever, i stora sammanhang “på riktigt” är saker som ligger varmt om hjärtat. Erlaskolan Östra har genom åren varit duktiga på att bjuda till med värdeskapande aktiviteter och lärande. Exempel på det har varit OS-tema vid skolårets uppstart och när vi bjudit in till galor där målet varit att visa upp lärandet och samtidigt samla in pengar till välgörande ändamål. Häftigt!

Vilka är de största utmaningarna i ditt jobb?
Att hitta balans. Ibland vill man mycket och känner att man vill gasa på, samtidigt gäller det att ha fötterna på jorden och analysera situationer för att kunna agera rätt. Det är mycket att sortera ibland. Då gäller det att vara systematisk och ödmjuk nog ta hjälp av alla kloka kollegor som finns runtom på olika nivåer i företaget.

Vad är du stolt över att ha bidragit till?
Arbetet med att implementera och bygga strukturer för elevledda utvecklingssamtal. Det är fortfarande ett utvecklingsområde inom vårt företag, men vi har en modell som vi lutar oss på. Jag känner att man får chansen att vara med och bidra om man bara har drivet och viljan själv. De möjligheterna tror jag inte finns på så många andra ställen.

Hur skulle du beskriva kulturen på Lärande?
Viljan att utveckla och göra sitt bästa. Man har hela tiden drivet att förfina och göra det bättre för elever och personal. Känner att våra kärnvärden är ganska talande för kulturen.

Vad är det roligaste i din roll?
Dynamiken. Jag får lära mig nya saker, arbetar med skickliga kollegor och inkluderas i många olika sammanhang. Det är aldrig tråkigt på jobbet!

Vill du också jobba med oss?

Prenumerera på våra lediga tjänster som ex. idrottslärare eller visa aktuella jobbannonser.

"Man får chansen att vara med och bidra"