Tillbaka till nyheter
30 augusti 2021 08:58

Realgymnasiet startar i Luleå

Hösten 2022 startar utbildningsföretaget Lärande i Sverige Realgymnasiet i Luleå. Skolan kommer att ligga i de centrala delarna av Luleå och planerar att erbjuda utbildningar inom Naturbruksprogrammet med inriktningar Djurvård och Hästhållning.

Realgymnasiet startar i Luleå

-Det känns jättebra att öppna en ny skola i Luleå. Vi känner oss mer än redo för tillväxt, vi startar även i Sundbyberg nästa höst. Vi hoppas att kunna bidra positivt till utbildningsutbudet i Luleå, med fortsatt fokus på bra partnersamarbeten som leder till jobb, säger Patrik Wigelius, etableringschef för Lärande i Sverige.

Lärande i Sverige driver 20 gymnasieskolor runt om i Sverige. Alla utbildningar ger möjlighet till högskolebehörighet och genomförs i nära samarbete med branschen. Att Realgymnasiet möter verkliga, uttalade behov i svenska tillväxtbranscher på de olika orterna menar Patrik är en av förklaringarna till de höga sysselsättningssiffror som Realgymnasiet har.

-På Realgymnasiet använder vi elevernas personliga intresse som dragkraft och genom ett nära samarbete med branschen så har eleverna stor fördel i att de får de kunskaper och färdigheter som efterfrågas, fortsätter Patrik.

-Vi ser fram emot att kunna välkomna de elever och personal som börjar hos oss till nästa höst, avslutar Patrik.