Tillbaka till nyheter
2 oktober 2018 11:01

Nytt samarbete mellan Nordic Choice Hotels och Lärande i Sverige

Statistik från skolverket visar att årets söksiffror till hotell- och turismprogrammet på gymnasiet har minskat med 13,5 procent, samtidigt som branschens kompetensbehov ökar. Ett tätare samarbete mellan bransch och skola är en viktig del av lösningen menar Monica Almgren, projektledare för en ny hotellutbildning som Lärande i Sverige och Nordic Choice Hotels startar på Realgymnasiet i Stockholm i höst. Utbildningen är en lärlingsutbildning som ger elever en anställningsgaranti på sex månader efter examen.

Nytt samarbete mellan Nordic Choice Hotels och Lärande i Sverige

-Det är en utmaning när söksiffrorna till hotell- och turismprogrammet fortsätter att minska samtidigt som behovet från hotellnäringen ökar. Jag skulle säga att branschen och även skola behöver samarbeta mer och även lyfta de fantastiska karriärmöjligheter som finns inom hotell. Därför känns det oerhört bra att vi gör vår del för att möta behovet och startar en ny hotellutbildning tillsammans med en av de främsta i branschen. Elever garanteras anställning i sex månader när de tagit examen, säger Monica Almgren som är projektledare för den nya utbildningen.

Eleverna startar sin utbildning som lärlingar hos Quality Hotel Globe, vilket innebär att de gör sin praktiska del av utbildningen på hotellet från början och fortsätter sedan med det under hela utbildningen. Mot slutet av utbildningen riktas kurserna mot önskad yrkesutgång och kompetensbehov. Målet är att samarbetet med Nordic Choice Hotels ska växa och att hotellutbildningen i framtiden ska finnas på Realgymnasiets alla 14 skolor runt om i Sverige.