Tillbaka till nyheter
15 juni 2021 13:30

Lärandegruppen i Sverige AB förvärvar Skapaskolan

Lärandegruppen i Sverige AB blir ny ägare av Skapaskolan med övertagande den 1 juli. Inom Lärande finns idag tjugo gymnasieskolor, sju grundskolor varav en resursskola samt tre förskolor. I och med förvärvet stärker Lärande sitt grundskolesegment med ytterligare en skola som besitter kompetens inom värdeskapande pedagogik och kooperativt lärande vilket ligger i linje med den pedagogiska utvecklingen som drivs inom Lärande.

Lärandegruppen i Sverige AB förvärvar Skapaskolan

Både Lärande och Skapaskolan står för trygga värderingar och fokus på eleven. Kraften som finns i Skapaskolan, både den pedagogiska och denhos de värdefulla medarbetare som arbetar där, tas vidare för att utveckla skolan framåt. Nu under Lärandes flagg.
 

– Vi förenar verksamheter som drivs av ambitionen att lärandet ska vara verklighetsanknutet ochsom använderdigitala möjligheter för att stötta eleverna i deras lärprocess,det är viktiga komponenter på vår tillväxtresa konstaterar Mikael Karlsson, Vd på Lärandegruppen i Sverige AB.  

Skapaskolans medarbetare fortsätter arbeta i sina nuvarande roller och alla avtal fortsätter gälla som de är skrivna även efter övertagandet.

– Nu ser vi fram emot att få lära känna varandra inom våra verksamheter. Vi vill att alla - medarbetare, elever och vårdnadshavare - ska känna sig varmt välkomna till oss på Lärande, avslutar Mikael. 

Foto: Skapaskolan