Tillbaka till nyheter
25 september 2023 09:00

Lärande Partner lanserar ytterligare digital kurs i Zoohandel

Nu lanserar Lärande Partner tillsammans med Zoobranschens Riksförbund (ZOORF) ett ytterligare tillskott till sina digitala kurser - Zoohandelsutbildning Reptiler. Kursen riktar sig främst till zoohandlare men passar även för personal i zoobutiker samt naturbrukslärare, djurskyddsinspektörer och hobbyister. Deltagare kan gå kursen var de än befinner sig samt i sin egna takt och på den tid som passar bäst.

Lärande Partner lanserar ytterligare digital kurs i Zoohandel

- Efterfrågan på lättillgängliga kurser är fortsatt stor. Det känns jätteroligt att vi tillsammans med Zoorf tagit fram ett ytterligare tillskott, säger Anneli Larsson, VD för Lärande Partner.

Kursen följer ett blended learning upplägg och erbjuder filmer, föreläsningar och quiz. Man gör den i egen takt och under den tid som passar. Klassrummet är öppet i minst ett år och deltagaren kan under det året gå tillbaka och repetera även efter att de klarat slutprovet och fått sitt intyg. Kraven för att bedriva handel med levande djur sätts från Jordbruksverket.

- Synen på hur man bör sköta reptiler i fångenskap har ändrats mycket under de senaste 10 åren. Idag är det till exempel fokus på modern belysning och berikade miljöer med mer komplexa gradienter och mikroklimat. Därför känns det extra roligt att kunna erbjuda en uppdaterad och lättillgänglig kurs om reptiler och deras skötsel, säger Jesper Arnö, veterinär.

- Det känns fantastiskt roligt att kunna erbjuda ännu en digital kurs i utbildningen, säger Cecilia Dannborg Wilson, Styrelseordförande Zoorf. Vi ser fram emot att fortsätta den utvecklingen tillsammans med Lärande Partner.