Tillbaka till nyheter
12 september 2022 08:50

Lärande Partner lanserar digital Grundkurs i Zoohandel tillsammans med Zoobranschens Riksförbund

Nu lanserar Lärande Partner tillsammans Zoobranschens Riksförbund (ZOORF) ett nytt tillskott till sina digitala kurser, Grundkurs i Zoohandel. Kursen riktar sig främst till zoohandlare - men passar även för personal i zoobutiker utan djur, naturbrukslärare, djurskyddsinspektörer och hobbyister. Deltagare kan gå kursen var de än befinner sig, göra den i sin egen takt och på den tid som passar.

Lärande Partner lanserar digital Grundkurs i Zoohandel tillsammans med Zoobranschens Riksförbund

-Vi har sett en stor efterfrågan på denna typ av lättillgängliga kurser. Den digitala Grundkursen i Zoohandel blir ett viktigt tillskott i vårt erbjudande som vi erbjuder tillsammans med Zoorf, säger Anneli Larsson, vd för Lärande Partner.

Kursen följer ett blended learning upplägg och erbjuder filmer, föreläsningar och quiz. Man gör den i sin egen takt och när man har tid. Klassrummet är öppet i minst ett år och deltagaren kan under det året gå tillbaka och repetera även efter de klarat slutprov och fått intyg.

-Det känns jättekul att lansera grundkursen digitalt. För att bedriva handel med levande djur har Jordbruksverket krav på utbildning - den innefattar en obligatorisk Grundkurs och fyra djurslagskurser (Kanin & Gnagare, Akvaristik, Burfågel och Reptil). Man går den digitala grundkursen samt de kurser som behövs beroende på vilka djur man säljer i butiken, säger Hanna Casell, utbildningssamordnare på Lärande Partner.

-Det känns helt fantastiskt roligt att nu även kunna erbjuda utbildningen Grundkurs i Zoohandel på en modern och pedagogisk utbildningsplattform tillsammans med Lärande Partner. Vi ser fram emot kommande projekt tillsammans, säger Cecilia Dannborg Wilson, Styrelseordförande Zoorf.