Tillbaka till nyheter
21 augusti 2023 08:54

Lärande och Dogman ingår samarbete för att utbilda framtidens medarbetare

Vi vet att det personliga intresset är den allra starkaste drivkraften för ett roligt, utvecklande och meningsfullt lärande. Därför har vi skapat en skola där intresse och kunskap går hand i hand. Tillsammans med Dogman kan vi säkerställa att Realgymnasiets elever får lära av det bästa i branschen.

Lärande och Dogman ingår samarbete för att utbilda framtidens medarbetare

"Vi ska gemensamt verka för elevens bästa under deras utbildningstid och ge dem optimala förutsättningar att vara anställningsbara efter avslutat gymnasium. Vi är jätteglada över vårt nya samarbete med Dogman", säger Anneli Larsson som är VD för Lärande Partner.

De elever som gjort APL (arbetsplatsförlagt lärande) hos Dogman garanteras att få komma på jobbintervju efter godkänd och avslutad gymnasieexamen. Dogman utlovar goda möjligheter till jobb om kravprofilen för den aktuella tjänsten vilken eleven sökt är uppfylld.

Dogman är ett bolag som sätter husdjurens välbefinnande i centrum och har funnits sedan 1965. Under de senaste åren har Dogman expanderat i rask takt, både genom att öppna egna butiker och via förvärv. Det ger stora möjligheter för alla Realgymnasier i Sverige att samarbeta med verksamheten på sin ort. 

Samarbetet med Realgymnasiet ger förutsättningar för Dogman att bygga relationer och möta morgondagens medarbetare under gymnasietiden, med syfte att kunna erbjuda såväl sommarjobb som arbete efter avslutade gymnasiestudier.  

"Dogman expanderar och vi behöver ta ansvar för att utbilda framtidens medarbetare och valde Lärande som har lång erfarenhet av detta och är en stor aktör inom vårt område på gymnasienivå. Vi ser mycket fram emot det här samarbetet", säger Anton Andersson som är Retailchef på Dogman.