Tillbaka till nyheter
15 januari 2024 09:18

Lärande i Sverige och Kicks Group i nytt nationellt partnerskap

Kicks Group och Lärande i Sverige samverkar för att skapa optimala förutsättningar för eleverna som läser till Hår- och Makeupstylist på Realgymnasiet.

Lärande i Sverige och Kicks Group i nytt nationellt partnerskap

Partnerskapet syftar till att parterna gemensamt ska verka för elevens bästa under den arbetsplatsförlagda praktiken (APL) för att ge eleverna bästa möjliga förutsättningar att vara anställningsbar efter avslutade studier och erhållen examen. Samverkan är central och målet för skolan är att erbjuda en utbildning med hög kvalitet som är anpassad till de kompetenskrav som ställs av skönhetsbranschen.

”Det är så viktigt att vi är lyhörda för vilka kompetenser som är aktuella i branschen så att vi kan erbjuda en utbildning som är relevant och framtidssäkrad. Genom att samarbeta med branschledande aktörer håller vi oss uppdaterade och framåtlutade, jag är stolt och glad över att samarbeta med Kicks och ge våra elever den här möjligheten”, säger Anneli Larsson som är vd för Lärande Partner.

Kicks ser väldigt positivt på partnerskapet och att ta emot elever från skolorna.

”Vi har behov av utbildad personal och ser samarbetet som ett givande utbyte där intresserade elever ges möjligheten att utveckla och fördjupa sina kunskaper hos oss för att sedan kunna gå stärkta ut i arbetslivet”, säger Emma Nyberg som är Partneransvarig på Kicks Group.

Kicks är Nordens ledande skönhetskedja och erbjuder ett helhetskoncept inom makeup, doft, hud- och hårvård. Flaggskeppsbutiker finns i Stockholm Göteborg, Oslo och Malmö. Realgymnasiet finns på 23 orter i Sverige där Hantverksprogrammet, med programfördjupningen Hår- och Makeupstylist finns i Västerås, Uppsala, Lund, Stockholm och Gävle.