Tillbaka till nyheter
15 december 2020 12:00

Här startar Realgymnasiet i Karlstad

I höst startar Realgymnasiet i Karlstad. Nu är det fastställt att den nya skolan kommer att ligga på Drottninggatan 21 som ligger i centrala Karlstad, bara någon minut från Centralstationen. Realgymnasiet kommer att erbjuda olika programfördjupningar inom Naturbruksprogrammets inriktningar Djurvård, Hästhållning och Naturturism. Dessa är Hund, Sällskapsdjur & Djursjukvård, Ridning och Natur & Äventyr.

Här startar Realgymnasiet i Karlstad

Lokalerna hyrs av fastighetsägaren Stadsrum Fastigheter och har de senaste åren varit plats för kontorsverksamhet. De kommer att renoveras för att möta Realgymnasiets behov. Hyresförhållandet förutsätter ett bygglovsbeslut vilket väntas bli klart inom kort.

-Det känns fantastiskt roligt att vi nu kan kommunicera var vi kommer att starta vår nya skola. Den passar vår verksamhet bra och lokalerna är i rätt läge. Det känns väldigt bra att Stadsrum Fastigheter har kunnat möta oss så pass bra i våra behov och önskemål, säger Fredrik Ljung, fastighetschef, Lärandegruppen i Sverige.

-Vi är så glada att få välkomna Realgymnasiet som vår hyresgäst i Karlstad. Vi har sedan försommaren haft en mycket bra och givande dialog med Lärandegruppen och tror starkt på dem och typen av utbildningar som de erbjuder. Att placera skolor i den här typen av läge, det vill säga mitt i centrum, bidrar till att levandegöra stadskärnan vilket känns viktigt för Karlstad framgent, säger Ulrika Bexell, Förvaltnings- och etableringschef på Stadsrum Fastigheter.