Anna Lindgren

Anna Lindgren

Central studie- och yrkesvägledare, Realgymnasiet

Hur kan en arbetsdag se ut för dig?
Jag arbetar mycket med att berätta om våra utbildningar för blivande elever, andra studie- och yrkesvägledare och även vårdnadshavare. Mina arbetsdagar varierar väldigt mycket, ingen dag är den andra lik. Jag får mycket mejl och samtal varje dag och jag reser även en hel del i min tjänst.

Varför jobbar du på Lärande?
Lärandes kärnvärden var det som fick mig att börja arbeta här. Våra fantastiska elever och kollegor gör att jag älskar mitt arbete och jag kan helt ärligt inte tänka mig att arbeta någon annanstans.

Vad har du lärt dig i jobbet?
Jag lär mig saker varje dag, både från mina kollegor men även från våra elever. Sedan jag började på Lärande så har jag blivit bättre på att hänga med i det digitala samhället som vi nu lever i.

Vad är ditt bästa minne hittills?
Jag har så många så det är svårt att välja. Jag började som mentor på Realgymnasiet Stockholm och när mina mentorselever sprang ut på studentdagen då var det omöjligt att hålla tillbaka tårarna. Första gången jag lyssnade på vår grundare Jan Vikström blev jag väldigt inspirerad och jag kommer ihåg att jag tänkte att jag hamnat på helt rätt ställe.

Vilka är de största utmaningarna i ditt jobb?
Ibland känner jag att jag inte räcker till då vi växer så det knakar. Att hålla sig 100% uppdaterad är en utmaning, det händer så mycket inom min bransch och ibland är det svårt att hänga med.

Vad är du stolt över att ha bidragit till?
Jag är stolt över kunskapen jag bidrar med till företaget och att jag ger eleverna vägledning och stöttar dem i deras val och personliga utveckling.

Hur skulle du beskriva kulturen på Lärande?
Det är en väldigt trevlig kultur på Lärande. Det är fantastiska människor med en otrolig kompetens som arbetar här.

Vad är det roligaste i din roll?
Alla möten med elever och kollegor. Våra samarbeten sinsemellan är också väldigt givande och roligt.

Vill du också jobba med oss?

Prenumerera på våra lediga tjänster som ex. idrottslärare eller visa aktuella jobbannonser.

"Det är fantastiska människor här!"