Petra Nyberg

Petra Nyberg

Administratör, Realgymnasiet i Sundsvall

Berätta hur en arbetsdag kan se ut?
Mina arbetsdagar ser väldigt olika ut, jag fungerar som ett nav på skolan mellan elever och personal. Men under en dag kan jag exempelvis göra schemaändringar, utfärda busskort, fixa kring elevernas mat, ändra i någons studieplan, betalar fakturor, felanmäla datorer och ordna kring lokalerna.

Varför jobbar du på just Lärande?
Jag arbetade på en kommunal grundskola innan jag sökte jobbet på Realgymnasiet i Sundsvall. Jag kände att det var något för mig då jag drivs av att få arbeta med äldre ”barn” och även att hjälpa gymnasieungdomar till att klara sin gymnasiegång. Jag har inte ångrat en dag att jag började på Realgymnasiet i Sundsvall, för det är så roligt att få vara en del av deras utveckling.

Vad har du lärt dig i jobbet?
Jag har lärt mig hur viktigt det är att vägleda ungdomarna framåt i sin personliga utveckling och att det är så viktigt att de får en examen. Sedan har jag lärt mig allt om kurskoder, studievägar och betyg.

Vad är ditt bästa minne hittills?
Oj, vilken svår fråga! Jag har svårt att plocka ut ett specifikt minne. Däremot så har jag flera starka som jag kommer att bära med mig livet ut. Men ett av dom är när ”mina” killar på Natur- och äventyrsutbildningen i åk 3 överraskade mig på min 40-årsdag med hela skrivbordet fyllt med godis, rosor och ett jättefint kort.

Vilka är de största utmaningarna i ditt jobb?
De största utmaningarna är att få tiden att räcka till och att hålla i ordning på allt. När man har en sådan roll som jag har och man fungerar som ett nav så är det många bollar i luften samtidigt. Det gäller att ha en bra struktur och bra rutiner att hålla sig till.

Vad är du stolt över att ha bidragit till?
Jag är stolt när jag ser att eleverna tar till sig av det vi lär dom och att de växer som individer hos oss. Det händer mycket från åk 1 till 3 mentalt hos alla. När de tar studenten så är det flygfärdiga ungdomar som möter arbetslivet och känslan när man släpper iväg dem, att man vet att de kommer att klara sig är obeskrivlig. Sedan är jag stolt över att vara ett av kugghjulen på vår skola som driver den framåt.

Hur skulle du beskriva kulturen på Lärande?
Det är verkligen en teamkänsla här och även om det är en stor organisation så finns närheten till varandra mellan skolorna i landet. Det är mycket tack vare att vi arbetar på ett modernt sätt med bra IT-system som gör att vi kommunicerar ofta med varandra via olika kanaler. Sedan så har vi bra ledare som underlättar för oss.

Vad är det roligaste i din roll?
Att få träffa alla varje dag, elever, medarbetare och djur. Alla är glada att se varandra! Och känslan att man kan göra något gott varje dag för någon, det gör att man drivs framåt hela tiden.

Vill du också jobba med oss?

Prenumerera på våra lediga tjänster som ex. idrottslärare eller visa aktuella jobbannonser.

”Att man kan göra något för någon varje dag, driver mig framåt”