Oscar Semb

Oscar Semb

Rektor på Östra, Lärande Grundskola Östra

Hej Oscar! Hur ser en typisk arbetsdag ut för dig?
Ingen dag ser ut som den andra, men i stora drag handlar det om att samverka, leda och kommunicera i kontexten cirka 570 elever och deras vårdnadshavare, cirka 60 medarbetare och företagets övriga verksamheter. Detta med gott stöd av kollegor, medarbetare och andra aktörer.

Varför valde du att arbeta på Lärande Grundskola?
Jag lockades av att man vill påverka skolutvecklingen i Sverige, både genom tillväxt och genom arbetet vid befintliga enheter. Samt att företagets värdegrund kändes och känns i grunden sunt och hållbart som fristående huvudman.

Vad har du lärt dig i jobbet?
Jag har lärt mig mycket redan, sedan slutet på februari, men framförallt tänker jag på det dynamiska och lärande klimat man får befinna sig i när man samarbetar med så många olika kompetenta personer. Olika roller ger olika input och erfarenheter som får mig att växa och trivas.

Vilket är ditt bästa minne så här långt?
Det har redan hunnits skapas en hel del minnen. Men precis som när jag var lärare brinner jag för när människor kommer till sin rätt. Att få se hur det arbete som görs både kan få medarbetare och elever att växa är stort. Flera såna unika, sköna minnen har jag redan.

Vilka är de största utmaningarna i ditt jobb?
Att arbeta i skolan innebär ju att man skapar framtiden. Det försätter skolan och dess arbetare i ett ganska utmanande spänningsfält som man hela tiden måste förhålla sig till med eftertanke. Trots att saker och ting ofta går väldigt fort. Jag menar vad skulle hända om vi klantar till det liksom? Och vem ska annars göra jobbet om inte vi? Som kort svar skulle jag säga att utmaningen ligger i att både ha respekt för frågor som kan tyckas små för somliga, som man också hanterar de frågor som av andra ses som de stora och viktiga.

Vad är du stolt över att ha bidragit till?
Hittills har jag fått feedbacken att jag bidrar till ökat helhetsfokus och att jag på ett uppskattat vis har bidragit till att föra dialog mellan huvudman och enhet på ett sätt som främjar samarbetet däremellan. Det känns som några fina omdömen, som jag tar med mig.

Hur skulle du beskriva kulturen på Lärande Grundskola?
Jag skulle säga att det är en utvecklande kultur, men också en ganska snabbfotad arbetskultur. Vilket i grunden tilltalar mig om man vill få saker gjorda!

Vad är det bästa med ditt jobb?
Mitt jobb är otroligt mångfacetterat. Det gör att jag hela tiden lär mig massor och växer som människa. Dessutom får jag göra det med väldigt många olika typer av professioner. Jag får även komma i kontakt med, och förhoppningsvis på ett positiv sätt påverka, olika typer av människoöden i rätt riktning.

Vill du också jobba med oss?

Prenumerera på våra lediga tjänster som ex. idrottslärare eller visa aktuella jobbannonser.

"Att se medarbetare och elever växa är stort"