Lena  Tamme

Lena Tamme

Konceptchef, Lärande i Sverige

Hur kan en arbetsdag kan se ut för dig?
Jag har ansvar för vårt gemensamma konceptuella arbetssätt i det pedagogiska utvecklingsarbetet och programutvecklingen på gymnasiet. Jag är också en av Lärandegruppens strategidrivare och har ansvar för att leda och driva Aktivt lärande. Att jobba med strategin betyder att blicka några år framåt i tiden och se vad vi behöver veta och kunna för att vara relevanta för våra elever även om fem år. En hel del handlar om hur vi ska kunna använda digitaliseringen som verktyg för att skapa en smart lärmiljö för våra elever, men också för våra kollegor.

Varför jobbar du på just Lärande?
Jag kom ju in på Lärande som konsult från början och tyckte om det framåtlutade arbetssättet och känslan av nyfikenhet som finns här. Och dessutom träffade jag många riktigt kompetenta och trevliga människor som gjorde att jag gärna ville stanna kvar.

Vad har du lärt dig i jobbet?
Jag har lärt mig extremt mycket om yrkesprogrammen på gymnasiet som jag är glad att kunna mer om. Jag har tidigare jobbat mer med digitalisering och förändringsledning i grundskola än i gymnasieskola.

Vad är ditt bästa minne hittills?
Jag tycker att jag och konceptteamet skapar våra bästa minnen hela tiden när vi stöttar och hjälper skolorna att nå ett gemensamt arbetssätt och en kultur av att dela med oss till varandra mer och bättre hela tiden.

Vilka är de största utmaningarna i ditt jobb?
Att det finns väldigt många som tycker olika om hur vårt koncept ska se ut. Jag uppskattar tankar, idéer och inspel, men det är omöjligt att göra alla till lags.

Vad är du stolt över att ha bidragit till?
”Vårt lärande” – Utbildningsbranschens bästa kompetensplattform som vi alltid kommer kunna utveckla och göra bättre och som ska användas mer och mer för att vi ska bli lite bättre varje dag.

Hur skulle du beskriva kulturen på Lärande?
Pigg, utvecklingsinriktad där jag har kul på jobbet.

Vad är det roligaste i din roll?
Att jag har lärt mig något nytt varje dag när jag går och lägger mig.

Vill du också jobba med oss?

Prenumerera på våra lediga tjänster som ex. idrottslärare eller visa aktuella jobbannonser.

”Jag lär mig något nytt varje dag”