Karoline  Zether

Karoline Zether

Administratör, Realgymnasiet i Helsingborg

Berätta vilken roll har och hur en arbetsdag kan se ut för dig?
Jag har verkligen världens bästa och roligaste jobb som administratör på Realgymnasiet i Helsingborg! Ingen dag är den andra lik och det är jättespännande. Mina arbetsdagar är väldigt varierande och spannet är stort från att kontera fakturor till att jobba med lokalfrågor och inte minst möta våra elever inom olika områden. Jag håller på mycket med elevregistrering, har hand om beställningar, ser till att lokalerna är i bästa ordning och mycket, mycket mer. Jag går verkligen varje dag till jobbet med ett leende på läpparna!

Varför jobbar du på just Lärande?
Jag trodde aldrig att jag skulle börja jobba inom skolvärlden, jag har en bakgrund från IKEA, ambulanssjukvården och frisöryrket. Jag kände att jag ville göra något helt nytt och när jag av en slump hittade jobbannonsen för min roll så kändes det rätt i hjärtat. När jag klev in på Realgymnasiet för första gången så visste jag att här vill jag jobba. Att dessutom få vara omgiven av ungdomar är fantastiskt roligt! Jag önskar att jag själv kunde få göra om gymnasietiden för då hade jag utan tvekan valt Realgymnasiet, vilka häftiga utbildningar vi erbjuder. Jag tycker att Lärande är ett modernt och levande företag med bra värderingar, här vill jag stanna länge!

Vad har du lärt dig i jobbet?
Vad har jag inte lärt mig? Jag har ju fått börja från scratch och jag har lärt mig massor. Varje dag får jag äran att fylla mitt bagage med nya erfarenheter. Jag har exempelvis fått lära mig en massa nya system, dessutom fick jag äran att vara med och bygga upp vår nya skollokal, då lärde jag mig jättemycket!

Vad är ditt bästa minne hittills?
Oj, det finns verkligen många fina minnen! Det jag tänker lite extra på är nog när vi i somras hade vår första student, en underbar, solig dag och 29 glada studenter som alla gick ut med examensbevis, då var jag stolt! Ett annat härligt minne är ju så klart också när JAG för ett år sedan fick öppna upp portarna till vår nya skollokal efter jullovet. Efter så mycket jobb och hårt arbete så var det oerhört roligt att få se mina kollegors och elevernas glada miner när de såg hur fin lokalen blivit!

Vilka är de största utmaningarna i ditt jobb?
-Att räcka till och finnas för alla, elever och personal. Ibland önskar jag att jag hade 8 armar och dubbelt så mycket tid. En annan utmaning kan vara är att komma ihåg allt, jag får så många olika små, som stora uppdrag och frågor varje dag. Men det är ju samtidigt dessa utmaningarna som gör att jag tycker så mycket om mitt jobb! Det blir helt enkelt aldrig tråkigt.

Vad är du stolt över att ha bidragit till?
Jag är stolt över min arbetsplats och vår skola och jag ser gärna till att göra det där lilla extra för våra elever, vår personal och våra besökare. Jag är med och ser till att lokalerna är i ett så fint, städat och ordningsamt skick det är möjligt. Jag hoppas att alla känner en ”hemma-hos” känsla när man kommer innanför våra dörrar!

Hur skulle du beskriva kulturen på Lärande?
Lärande har en fin, enkel och trivsam kultur där man tar tillvara på varje enskild individs kompetens och kapacitet!

Vad är det roligaste i din roll?
Det allra roligaste måste vara att jag får träffa så många härliga och trevliga människor - varje dag, det är jag jättetacksam för! Det är fint att få se elever och kollegor runt omkring en växa som individer.

Vill du också jobba med oss?

Prenumerera på våra lediga tjänster som ex. idrottslärare eller visa aktuella jobbannonser.

"Jag är stolt över min arbetsplats och vår skola"