Frida Lindqvist

Frida Lindqvist

HR-generalist , Lärande

Hej Frida! Hur kan en arbetsdag se ut för dig?
Som HR generalist arbetar jag brett inom HR. I mitt uppdrag har jag områden som arbetsmiljö, rehab, rekrytering och även löneprocessen delvis. En arbetsdag kan faktiskt innehålla alla dessa delar.

Varför jobbar du på just Lärande?
Det är en flexibel organisation där man är öppen för vad framtiden kommer att kräva. Det finns en ständig strävan mot nya höjder och mål, det gillar jag!

Vad har du lärt dig i jobbet?
Jag har lärt mig massor! Innan jag började på Lärande hade jag inte arbetat med arbetsmiljö, rehab och lön vilket har gett mig en bredd inom HR som är värdefull. Jag har även fått en skolkunskap och förståelse för branschen på ett sätt som jag inte hade tidigare.

Vad är ditt bästa minne hittills?
Jag har många bra minnen från Lärande vilket gör det svårt att plocka ut ett. Men alla Lärandedagar jag har varit med på är härliga minnen, kombinationen att få kompetensutveckling samtidigt som man får träffa alla kollegor under två hela dagar är riktigt roligt.

Vilka är de största utmaningarna i ditt jobb?
Eftersom jag har ett brett uppdrag gäller det att ha en bra struktur då jag allt som oftast har mer än en boll i luften, ibland kan det vara tio och då gäller det planera upp sin arbetstid för att bibehålla effektiviteten.

Vad är du stolt över att ha bidragit till?
Processen för det systematiska arbetsmiljöarbetet (SAM) med tillhörande riktlinjer och stöttande material har jag lagt mycket energi på. Rektorer har återkopplat att nuvarande process ger ett väldigt bra stöd till dem för att lyckas med SAM, vilket känns viktigt och roligt för mig.

Hur skulle du beskriva kulturen på Lärande?
Familjär! Med en känsla av att vi alltid ställer upp för varandra, vårt kärnvärde team tycker jag genomsyrar verksamheten på ett fantastiskt sätt. Vår geografiska utmaning med skolor utspridda över landet gör att kravet på digital kommunikation blir större, där tycker jag verkligen att vi har lyckats med bra verktyg och ”tänk” för att underlätta samarbete och fortfarande kunna känna team-känsla på distans.

Vad är det roligaste i din roll?
Jag älskar att vara ett stöd för våra chefer och medarbetare kring mina områden.  Känslan av att kunna bidra till att de kan leverera ännu bättre i sina uppdrag och vår verksamhet är verkligen kärnan till varför jag arbetar med HR.

Vill du också jobba med oss?

Prenumerera på våra lediga tjänster som ex. idrottslärare eller visa aktuella jobbannonser.

”Det finns en ständig strävan mot nya höjder och mål, det gillar jag!”