Anette Sköldberg

Anette Sköldberg

Mentor, Realgymnasiet i Gävle

Berätta vilken roll du har och hur en arbetsdag kan se ut?
Jag är mentor på Hantverksprogrammet och spelar en viktig roll under elevernas hela gymnasietid för att bidra till att dem ska utvecklas positivt i sitt lärande och i sin personliga utveckling. En arbetsdag består av mycket kommunikation med elever och kollegor. Utöver det som sker dagligen har jag fokus på vissa områden vid olika tidsperioder under läsåret som till exempel vid utvecklingssamtal och elevernas individuella val.

Varför jobbar du på just Realgymnasiet inom Lärande?
Jag har en bakgrund som lärare och uppskattar verkligen arbetet med ungdomar. Min roll som mentor har jag alltid tyckt om i läraruppdraget och eftersom Realgymnasiet och Lärande satsat på mentorsskapet som ett enskilt uppdrag tilltalades jag av det och sökte mig därför till det.

Vad är det roligaste i din roll?
Jag tycker om olika delar av mitt jobb men mest energi får jag när jag kommunicerar med ungdomarna och när jag ser att jag fyller en funktion i deras utveckling och liv! Det känns också roligt att det jobb vi gör som mentorer är uppskattat i vår organisation.

Vad är du stolt över att ha bidragit till?
Att jag är med och skapar en trygg och utvecklande lärandemiljö för våra elever tillsammans med mina kollegor.

Hur skulle du beskriva kulturen hos oss? 
Jag tycker om att det Lärande och Realgymnasiet står för också upplevs i praktiken. Att det inte bara är ord på ett dokument utan att vi som jobbar här känner att vi tillhör ett team där vi hjälps åt, skapar en trygg och trevlig miljö med viljan om att alla ska utvecklas på bästa sätt. Trivsamt och utvecklande sammanfattar kulturen tycker jag.

Vill du också jobba med oss?

Prenumerera på våra lediga tjänster som ex. idrottslärare eller visa aktuella jobbannonser.

"Vi som jobbar här känner att vi tillhör ett team!"