Monica Almgren

Monica Almgren

Konceptutvecklare i utvecklingsgruppen, Lärande

Hej Monica! Vilken roll har du på Lärande?

Jag jobbar som konceptutvecklare i utvecklingsgruppen. Jag är även projektledare för Hotell och turism & Restaurang och Livsmedelsprogrammet i samarbete med Nordic Choice Hotels och Realgymnasiet. Man kan också säga att jag är länken mellan bransch och skola.
 
 

Hur ser en typisk arbetsdag ut för dig?

Jag arbetar med flera olika saker som programutveckling, programstöd och även som projektledare. Så mina dagar kan se väldigt olika ut. Jag försöker att dela in mina dagar i olika arbetsområden så fokus blir på rätt saker. Exempelvis så ingår i min roll att hålla i kontakten med vår samarbetspartner som Nordic Choice Hotels för att bygga nya koncept för framtiden, både med deras huvudkontor samt med de olika hotellen i Sverige. 

Jag är även ute och föreläser på olika konferenser om vårt nya koncept och sitter även som adjungerad i det Nationella programrådet, det innebär engagemang i dessa möten, för att vi skall ligga i framkant av vad som händer inom yrkesprogrammen på Skolverket. Men, utöver det så håller jag blicken uppåt, mot nya samarbetspartners och möjligheter, forskning och framtida kompetensförsörjning.


Varför jobbar du på just Lärande?

Jag jobbar här för att Lärande är en lyhörd organisation, öppen för framtidens förväntningar och krav på en bra utbildning.
 
 

Vad har du lärt dig i jobbet?

Jag har lärt mig att allt är möjligt!
 
 

Vad är ditt bästa minne hittills?

Jag har två starka minnen, dels mitt första möte med Jan Vikström, ägare och grundare av Lärande i Sverige som driver Realgymnasiet, när han bekräftade min idé och att den var genomförbar. Sen invigningen av vår hotellutbildning på Realgymnasiet, där Petter A Stordalen och Jan Vikström talade till de elever som sökt och kommit in på programmet. En otrolig viktig milstolpe.

 

 

Vill du också jobba med oss?

Prenumerera på våra lediga tjänster som ex. idrottslärare eller visa aktuella jobbannonser.

"Allt är möjligt!"